2011. szeptember 29., csütörtök

Valld magad székelynek!


A nemsokára megtörténő népszámláláson, minden Székelyföldön élő őshonos embernek székelynek kell vallania magát, mert csakis ez garantálhatja a székely nép nemzeti jogainak kiharcolását. A székely népi emlékezet, krónikásaink és az elfogulatlan kutatások igazolják, hogy a székelyek a "honfoglalás" előtt már a Kárpát medencében laktak, így őshonos népe vagyunk ennek a területnek. A székely nép folytonosan küzdött a megmaradásáért a történelem folyamán, ebben soha semmi segítséget nem kapott semmilyen részről. A mostani politikai szervezetek próbálják a székely nép létezésének megkérdőjelezését, helyettesítését, sőt tagadását a "tömbben élő magyarság" kifejezés által, de nem számolnak be arról, hogy az előbbi kifejezés kizárja a népeket megillető önrendelkezési jogot és kisebbségi joggá formálja át az autonómia létrejöttét. Ez utóbbi pedig már nem a hatályban levő nemzetközi egyezmények hatása alá tartozik, hanem a többség "józan belátására" van bízva, vagyis az autonómia elérése csakis a román többség jóváhagyásával történhet. Minek vallod tehát magadat? Magyarnak, aki ezzel eladja fiai és lányai jövőjét, a román többség szabad prédájának hagyva őt, vagy székelynek, aki küzd az utódjai boldogulásáért, szabadságáért saját őshonos szülőföldjén. Csaba királyfi vajon minek vallaná magát? Valld magad székelynek!

4 megjegyzés:

  1. Es a szekely nep, hogy fogja elerni a szekely nyelv hasznalatat a 20%-os kissebsegi torveny alapjan? Bemegyunk a hivatalba es szekelyul fogunk beszelni?
    Az eselye az nagyon kicsi, es felebredunk, hogy megint romanul kell a kozhivatalokba megszolalni....

    VálaszTörlés
  2. Ugyanúgy mint a magyar nyelv használatát. Igen, bemegyünk a hivatalba és székelyül fogunk beszélni, különben is még amikor nem volt a törvény, akkor is bementem a hivatalba és magyarul beszéltem, sőt nyilatkozatot is úgy írtam a rendőrségen, mert más nyelven nem voltam hajlandó tudni. Mit tehettek? Ha nem tetszik hozzanak tolmácsot. Nem kötelezi ezeket a törvény sem ha nem akarják. Ha bemész a törvényszékre, nincs hivatalos fordító hiába hivatkozol a törvényre. Ha egy kérvényt csak magyarul nyújtasz be a hivatalos szervekhez, akkor nem fogadják el. Akkor miről is beszélünk? Mit is veszítünk? Ugyan már, próbáljuk a törvényt és a valóságot két külön dolognak felfogni!

    VálaszTörlés
  3. Baromságokat írsz, szerintem te is román vagy!!!
    Es talán a W.C. Tudi pártból való!

    VálaszTörlés
  4. Ennyi a nagy érvelésed? Se név, se érv?

    VálaszTörlés