2010. január 28., csütörtök

Vásárhelyi díszpolgári Láz(ár)álmok (3. rész)

Iar timpul a trecut, adoptata fiind nepasarea sub spusele nimeni "n-aude, nu vede!", trecute fiind cu vederea si actiunile provocatoare, de-a dreptul, inmultindu-se de la luna la luna, de la an la an. S-au facut demersuri udemeriste, pe toate caile, pentru reabilitarea criminalului de razboi Wass Albert, condamnat la moarte, in contumacie, fugit, mai intai, in Ungaria, apoi in Germania si in America, pentru a scapa de bratul legii. Au fost cerute retrocedari de paduri, cu totul impotriva prevederilor legilor romanesti, de catre urmasii grofilor, in numele mortilor reinviati, prin Societatea "Gudeamésterhaza", printr-o ciudata casa de avocatura, "desi Legea 247/2005, invocata de mostenitorii aparuti peste noapte, ca ciupercile dupa ploaie, precizeaza, cat se poate de clar, ca nu se retrocedeaza suprafete de padure cetatenilor straini si societatilor comerciale". Fraudarea legii nu are nicio importanta! Scopul scuza mijloacele! Mostenitorii de a saptea spita, ai grofilor Banffy, Bethlen si Kemeny, au cerut, 20.000 de hectare, din cele peste o suta pretinse. Totul, in detrimentul Directiei Silvice Mures, jefuita la drumul mare. Pierde judetul Mures! Pierde Ardealul! Pierde Romania! Mostenitorii nesatui ai grofilor unguri au, ca mana dreapta, romani vanduti, cumparati cu argintii Iudei. Ce rusine! Se creeaza, astfel, un precedent deosebit de periculos la nivel national, avindu-se in vedere ca sunt solicitari a fi retrocedate, in Ardeal, sute de mii de hectare, o avutie nationala pusa in mana unor lacomi precum lacustele!

Deci, nimeni n-aude si nu vede nimic! Nimeni nu vede ca, prin Ardeal, se ridica monumente non-grata unor ucigasi de romani, ca se incearca cosmetizarea imaginii unor antiromani?! Nimeni, din randul clasei politice din Romania, din cel al guvernantilor si al institutiilor statului, nu vede (si nu aude!) actiunile anticonstitutionale de revigorare a revizionismului, iredentismului, sovinismului si separatismului revansard _ asupra carora, recent, a tras un necesar semnal de alarma si Uniunea Vatra Romaneasca _, toate, coordonate sau sprijinite, de cele mai multe ori, din Ungaria?! Sunt actiuni indreptate impotriva ordinii constitutionale din Romania, prin cultivarea separatismului etnic in Transilvania, a conflictelor intre romani si maghiari. Un exemplu, edificator in acest sens, ne-a fost oferit, in luna decembrie 2009, cand, la Targu-Secuiesc, a fost ridicata prima statuie din Transilvania a generalului Kratochwill Károly, fostul comandant al "Diviziei Secuiesti", care a luptat, in anii 1918-1919, impotriva Armatei Romane, "grupare paramilitara cu sarcina de a organiza actiuni de spionaj, sabotaje si a pregati terenul pentru ocuparea, de catre Ungaria, a teritoriilor pierdute in urma Tratatului de la Trianon". La festivitatea de dezvelire a statuii a participat si Kover Lászlo, cu functie importanta in FIDESZ-ul lui Viktor Orbán, fost premier ungar, dovada ca Budapesta nu a renuntat, nu renunta si nu va renunta, niciodata, la visurile revizioniste de marire.


Eddig nem igazán van mit kommentálni, nem mintha igaz lenne ami „fentebb leírva vagyon”, de a fentiekből mindenki ki tudja szűrni történelmi tények és mindenféle kommentár nélkül a lényeget. A „tánc” azonban csak most kezdődik.

Aflam, cu ingrijorare, ca "Garda Maghiara" - organizatie extremista, infiintata in anul 2007, avandu-i fondatori pe Vona Gábor, liderul partidului de extrema dreapta "Jobbik", si pe Lajos Für, fost ministru al Apararii ungare, cu ideologie de tip fascist, desfiintata si scoasa in afara legii, in 2008, continuatoarea Partidului Crucii cu Sageti (inspirat de Partidul National-Socialist condus de Hitler) scoate pui in Secuime! Falanga din Transilvania, formata din tineri secui, recruti, care sunt incorporati, completeaza formulare si angajamente, semneaza acte, fac instructie, depun juramant fata de "Sfanta Coroana", au ca scop principal autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc si "independenta totala." Antrenati chiar in inima orasului, in spatele Liceului "Gábor Aron", si in munti (Valea Uzului), prin alte locuri ascunse, falanga este subordonata Batalionului "Wass Albert" din Györ al "Garzii Maghiare", organizatie paramilitara, interzisa, cum aminteam, in Ungaria! Organizatia are un steag de lupta, al lui Arpád (liderul unui trib ugro-finic), de culoare alba, striat cu rosu, poarta numele criminalului de razboi - Wass Albert, condamnat la moarte, in contumacie (in anul 1946), membrii ei poarta uniforme, au grade militare, functii, sunt grupati in batalioane, plutoane si brigazi pe teritoriul Transilvaniei. Plutonul Secuiesc, organizat pe brigazi, comandat de Balazsi Pál Gergely, avandu-l instructor pe Maggyrasi Arpád, marcandu-si locul cu cruci apostolice, cu simboluri si harti ale Ungariei Mari, se pregateste "pentru orice eventualitate". Format din revizionisti cu mentalitati xenofobe, din frustrati, inadaptati social, unii alienati, neintegrati in societate, numindu-se "luptatori pentru emancipare secuiasca", Plutonul "Was Albert" are, ca invitati, la intalniri de taina, pe Vona Gábor, Lászlo Tökes, Wass Endre (fiul lui Wass Albert), Eva Maria Bárki (avocata austriaca cu interdictie de a veni in Romania, in anii 1994 si 1998, fiind declarata persona non-grata!), cu discursuri instigatoare la adresa statului national unitar roman, tunand si fulgerand (in subsolul restaurantului "Gondüzö", unde a avut loc intalnirea) impotriva "nedreptatilor Tratatului de la Trianon". Avandu-l "ofiter-recrutor" pe Csibi Barna, iar ca "ofiter de presa" pe Nandor Kerestes (care rau de tot vorbeste romaneste!), membrii Plutonului "Wass Albert" au jurat credinta pe Sfanta Coroana ungara, precizand ca ei urmaresc, nu independenta, ci doar autonomia (bine dresati separatistii!), iar secuii sunt "mai maghiari ca maghiarii", deoarece nu au "sange alterat"! Ei numesc Plutonul Secuiesc "asociatie culturala", invocand "libertatea de exprimare consfintita de Constitutie" si "dreptul la autodeterminare". Pai, un bob zabava! Daca-i "organizatie culturala", cum zic ei, de ce se fac pregatiri paramilitare? Apoi, pe ce pamant vor ei autoguvernare?

Emlékeznek még a cikksorozat elején emlegetett nagyon megbízható forrásra, amelyik többszörösen le volt ellenőrizve? A „holtbiztos” forrás amelyikről az „eredeti” cikk írója beszél, „Az Igazság” (Adevarul) napilap lenne és a fenti információk a január 11-12 napok 2 cikkjében jelentek meg. Ez a napilap pedig a Székely Szakasz megkérdezett tagjainak nyilatkozatait teljességgel kiforgatta. Példa erre, hogy Keresztes Nándor sajtóstiszt idézett pár sort Széllyes Sándor – Székely Karácsony című verséből, mégpedig a következőket:

Aztán – ha jól értem – magyar a beszéded,
S mégis a székelyek boldogságát kéred…
Miféle náció, ha a nyelve magyar?
– Ó, Uram, – szólt Áron – a székely is magyar,
Csak egy kicsivel több.
Úgy legalább három vagy négy fokkal.
Ott állt a sok fenyő keményen, vigyázban,
Gyertyák pislákoltak ezer csíki házban,
Megkondult Csíksomlyó máriás harangja,
S szelíd korholással szólott az Úr hangja:
– Jól van, Áron fiam, és most tartsunk rendet:
Ez a „kicsivel több” megmagyaráz mindent.
Én megértettelek, és most érts meg te is:
Kicsivel ezért több a szenvedésetek is.

Ebből pedig látható mennyi jelent meg a „holtbiztos” forrásban. A cikkben azt is írja, hogy Magyarosi Árpád a kiképzőtiszt és a „Gábor Áron Líceum” mögött tartja az edzéseket. Megjegyzem az interjú 2009 kora telén készült és 2010 januárjában jelent meg. Ha esetleg valaki nem tudná ki az a Magyarosi Árpád, akkor álljon itt néhány sor róla a Wikipédia tolmácsolásában:

...Magyarosi Árpád (Fiúka) (Marosvásárhely, 1981. február 4.Santa Cruz de la Sierra, Bolívia, 2009. április 16.) erdélyi magyar énekes, zeneszerző, író. Ismertségre halála révén és után tett szert.
...2009. április 16-án a bolíviai Santa Cruz Las Américas nevű szállodájában egy rendőri rajtaütés során kommandósok lőtték le Rózsa-Flores Eduardoval és Michael Martin Dwyerrel együtt, míg két másik társukat letartóztatták...”(Wikipedia)

Figyelték a dátumokat? Szóval 2009. telén kiképzést tartott Csíkszeredában a „Gábor Áron” Liceum mögött. És mégis mit taníthat egy majdnem 1 éve halott ember egy nem létező líceum mögött? Mindenki döntse el, ezek alapján mennyi a tájékozottsága a "holtbiztos" forrásnak és valóságtartalma a teljes Adevarul cikknek és az abból példálódzó Láz(ár-i) álmoknak.

(folytatás következik)

1 megjegyzés:

  1. http://magyarosiarpadfiuka.blogspot.com

    ...ha többet akar valaki tudni Fiúkáról!
    (folyamatos feltöltés alatt)

    VálaszTörlés