2011. december 6., kedd

A Székely Gárda közleménye


     A Székely Gárda köszöni szépen mindazoknak akik a felhívására válaszolva, vagy saját indítatásból jelenlétükkel vagy bármilyen más módon tiltakoztak a december elsején felvonuló Új Jobboldal (Noua Dreapta) soviniszta és magyargyűlölő szervezet ellen. Ugyanakkor köszöni a saját és a rendező magánszemély nevében a részvételt mindazoknak akik jelenlétükkel megtisztelték a Hősök Temetőjében tartott Székely Hadosztályra való megemlékezést.
      A Székely Gárda ugyanakkor felszólítja a Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Hargita és Kovászna megye polgári és katonai (rendőrségi) vezetőit, vizsgálják meg, hogy a Noua Dreapta által megtartott felvonulás alatt használt, a magyarságot és magyar nyelv használatát sértő csoportos kiabálásoknak (Limba romana, unica stapana! és Afara, afara cu ungurii din tara!) a román állami ünnepséghez milyen köthetősége van, valamint az ilyen kiabálások az állami ünnepség részét képezik-e, mert a megmozdulás, csak abban a helyzetben nem engedélyköteles, ha a fent említett kiabálások Románia állami ünnepének szerves részét képezik. Ellenkező esetben engedélyköteles a megmozdulás, sőt törvénysértő is, hiszen az idevonatkozó törvények kimondják, hogy csak a megemlékezések nem engedélykötelesek, valamint egy és ugyanazon helyen nem tartható több megmozdulás, függetlenül azok céljától.
      Végezetül, de nem utolsó sorban szeretnénk mindenkit, de főleg a lelki és szellemi képzésünkért és vezésünkért felelős személyeket, emlékeztetni a Székely Hadosztályra való megemlékezés keretében elhangzott, Krizbai Imre református lelkipásztor által megfogalmazott gondolatokra: ha a tanárok és papok ha nem állnak a nemzetük élére, tanítva a székelyeket és magyarokat igazi nemzeti öntudatra, akkor 10-20 év múlva már nem lesz akit vezetni, tanítani.


2011 Álom havának 6. napja                                                     Székely Gárda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése