2010. december 2., csütörtök

Szervezésből 10(ezer)-es


"Csibi Barna nevezetű személlyel együtt nyilvános gyülést szervezett és vezetett az "Agape" hotel előtt, amelyen kb. 8-10 személy vett részt, gyűlés amely nem volt engedélyezve a Polgármesteri Hivatal részéről, mert a térségben más megnyilvánulás is folyamatban volt a December 1 nap, Románia nemzeti ünnepe, alkalmából."
A Székely Gárda közleménye:
Adjon az Isten!

A Székely Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület tudomásul vette, hogy egy Európai Uniós tagországban megengedett az a tény, hogy bármilyen helyszínről, bármilyen időpontban, bárkit, csakis a székely vagy magyar etnikumhoz tartozás miatt, be lehet vinni a rendőrségre és ott 6 órán keresztül vallatni. Tegnap (2010 December 1) a Székely Gárda 2 alapítótagját és 6 másik személyt (1 román, 4 magyar, valamint 1 szlovák állampolgár) Kolozsváron, ahova az 1918 December 1 dátumon felállított Székely Hadosztály megemlékezési ünnepségére érkeztek, a megemlékezés színhelyétől 1000 méternyire az „Agape” vendéglő bejáratából, ahová étkezés céljával tértek be, kifele jövet a helyi csendőrség dolgozói az autóikba tuszkoltak és az I. kerületi rendőrségre szállították, ahol megbírságolták őket, nyilatkozatot írattak velük, majd ujjlenyomatot vettek tőlük, lefényképezték őket, mint valami köztörvényes bűnözőket és többféle verbális és fizikai megaláztatásnak alávetették. A Székely Gárda tiltakozik ezen közlemény által az emberi jogok ilyenfajta megsértése ellen és tagjai a törvény által szándékozzák igazukat bizonyítani, valamint a hazai és nemzetközi fórumokon és törvényszékeken sérelmeikre jogorvoslatot keresni. A Székely Gárda javasolja az alapító tagokon kívűli, megbírságolt személyeknek a fellebezési és jogorvoslati lehetőség kihasználását. Ugyanakkor a Székely Gárda tiltakozik a ismételt kettős mérce alkalmazásáért, mert miközben a Székely Gárda alapító tagjait, valamint további 6 személyt mondvacsinált okkal, megakadályoztak egy törvényes megemlékezés megtartásában Kolozsváron, ugyanakkor és ugyanazon a napon a Noua Dreapta nevezetű magyargyűlölő szervezet csendőrségi védelemmel masírozhatott Marosvásárhely utcáin, egy olyan felvonulás keretében, amely nem volt engedélyezve.

Szebb Jövőt!

Székely Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület
Csíkszereda - Csíkszék
Székelyföld - Terra Siculorum
http://www.szekelygarda.ro/

3 megjegyzés:

  1. Mi a külömbség a kutyaszar és a román között?
    -A kutyaszar egy idő után kifehéredik,és elveszti a szagát...

    VálaszTörlés
  2. A jegyzőkönyv nincs aláiratva tanúval és formai hibákat tartalmaz, ezért semmisnek lehet nyilvánittatni. Meg kell mutatni egy jogásznak.Nem kell kifizetni.

    VálaszTörlés
  3. Hát nem is terveztem kifizetni. ;) Már útban a felebezés. Egyébként milyen formai hibákról van szó?

    VálaszTörlés