2010. május 26., szerda

Szemre, ész nélkül ...

Megdöbbenve értesültem, hogy valaki(k) felfestették a Csíksomlyói Salvator kápolna oldalára a következő szöveget: "Székelyföld nem Románia!". Kicsit ellentétes érzelmeket kelt ez a cselekedet az emberben. Ha székely(ek) volt(ak) az illető(k), akkor miért oda festette(ék)? Ha meg nem volt(ak) székely(ek), akkor mi volt a célja(juk) vele?

4 megjegyzés:

  1. Szerintem székelyek voltak, s nem székely-magyarok, vagy magyar-székelyek. És hogy miért pont oda, roppant egyszerű, akinek székely a gondolkodása, hamar rájön. Mert ott látszik a legjobban. ;)
    A magyar-székelyeket s egyéb keverékeket háborít fel ez a katolikus egyház megszentségtelenítése, hm, a katolikus egyház ahányszor lehetett, annyiszor bizonyította, és bizonyítja mind a mai napig, hogy ha választani kell a nemzet, haza, nyelv és az egyházi érdek között, 100-ból 110-szer választja a saját érdekét. Úgyhogy bocs, de most az egyszer ő lett használva a nemzet érdekében, remélem, gyakorlat lesz belőle.
    Gratulálok az alkotóknak.

    VálaszTörlés
  2. Lehet neked van igazad bajtárs és az is lehet hogy az emberek nehezen szakadnak el érzelmi kötődés szempontjából azoktól a dolgoktól amelyek arra lennének hivatottak, hogy a nemzet fennmaradását szolgálják, legalábbis erre gondolunk, de sokszor valóban elárulják a nemzetet saját érdekeik előtérbe helyezésével, ahogyan azt te is mondottad. A cikket vissza nem vonom, nem vagyok olyan ember, de ezt a véleményt vedd úgy, hogy kifejezi a kettős érzelmi síkot amit a cselekedettel kapcsolatosan táplálok.

    VálaszTörlés
  3. A falakra nem firkálni kell, hanem építeni őket2010. május 31. 9:02

    Székely-nem székely, templomfalra nem firkálunk. Mindennek van határa.

    VálaszTörlés
  4. Vagy éppenséggel lerombolni őket (a falakat), mármint azt ami nem oda való ahol van.

    VálaszTörlés