2012. május 31., csütörtök

... a történelem igazságai magyarosítanak! ...


"[...]Azt követelik minden román történésztől, hogy ezután az igazat, csakis az igazat nyilatkozzák? Hát én az igazságot nyilatkozom! Nem vagyok hülye! Nem vagyok szolga! Nem vagyok érzéketlen barom! Tizenöt éve vagyok román történészkutató! Vannak közöttünk olyanok is, akik be tudják csapni önmagukat! Mint az én drága professzorom, Andrei Constantin Rotaru! Én nem tudom becsapni önmagamat! Nem lehet románnak megmaradni és a történelmünk igazságait is vállalni! Az igazság az, hogy a történelem igazságai magyarosítanak! Küzdenünk kell a magyarosítás ellen! Meg kell szabadulnunk elmagyarosított lelkünktől, újjá kell teremtenünk a régi lelkünket! Ezt nem csak én vallom. A szent cél megvalósításának érdekében pártot szerveztünk. A hazugság védelmére, ha úgy tetszik. Ez a párt a Vatra Românească! Célunk a román sajátosságok védelme. Ha a történelemhamisítás román sajátosság, akkor megvédelmezzük a történelemhamisítást! Kényszerűségből tesszük. Nem nézhetjük tétlenül, hogyan magyarosodik a  lelkünk. De célunk a magyarosodás megakadályozása mellett a románosítás. Igazságtalanul sújtotta-e Trianon a magyarságot? Ha őszinték vagyunk, akkor csak azt válaszolhatjuk, hogy igen. Igazságtalanság, hogy Romániának Magyarországból kétszer akkora terület jutott, mint amennyi az etnikai elv alapján járt volna neki? Igazságtalanság. Mikor válik ez az igazságtalanság igazsággá? Amikor az egész Romániához csatolt terület megtisztul a magyaroktól. Miért válik ezzel igazsággá? Mert akkor igazságos voltát többé senki sem kérdőjelezheti meg. Ha szervezetünk célja az igazság elpusztítása és a hazugság legszentebb igazságként való felmagasztalása, akkor kiket tekintünk mi legveszedelmesebb ellenségeinknek? Önöket: elmagyarosodott lelkű román történészeket.[...]" - részlet "Kocsis István: TÖRTÉNÉSZEK A KERESZTEN avagy AZ ÁLDOZATOK BOSSZÚJA regény a román történelemhamisításról" című könyvéből

... és a fasisztázás nem zavar senkit?


2012. május 29., kedd

Nyírő József és a Székely Hadosztály


Tegnap tanúskodni voltunk Csibi Barnával Kolozsváron a 2010 december elsején Székely Hadosztály megemlékezésen részt venni akaró, de időközben fogollyá tett bajtársunk ügyében. Az egész történetben való részvételéről a kérdéses személynek csakis a felperes (bajtársunk) ügyvédjének kérdései alapján lehetett képet formálni, ugyanis az alperes (csendőrség) tanácsadóinak kérdései inkább a mi szerepünket boncolgatta, valamint a Székely Hadosztály nevét, ideológiáját, kilétét, ki ellen harcoltak és a Magyar Gárda ideológiáját próbálta fejtegetni, ezenkívül Wass Albertet keverte bele valahogyan, valamint azt kérdezte, hogy a Magyar Gárdások amikor "hazát" mondanak mire is gondolnak. Rendszeresen kifejtettük ezen kérdésekre a véleményünket, úgy Barni és jómagam, mint az ügyvéd is, hogy nem látjuk a kérdések lényegét ez ügyben. Hogy milyen szerepem volt az ottani eseményekben, gyülekezésben? A csendőrség képviselőjének a kérdésére a válasz az volt, hogy semmi, mert nem volt semmiféle gyülekezés. Barni válasza a későbbre tervezett megemlékezéssel kapcsolatosan, hogy milyen szerepe volt abban, az volt, hogy szervező volt velem egyetemben. Ebben a pillanatban az "ellenség" ügyvédje, kapva az alkalmon, felhívta a figyelmet, hogy én mást nyilatkoztam, csak éppen arra nem figyelt, hogy én arra a pillanatra értettem azt, hogy nem volt semmilyen szerepem, amikor törvénysértő módon összeszedtek az Agapé vendéglő elől, nem pedig a tervezett Szent György szobor előtti koszorúzásra. A tárgyalás további részében a csendőrség által filmezett "bizonyítékok" megtekintésére került sor, amely még annyit sem mutatott az egész eseménysorból, mint amit a köreinkben levő újságíró hölgy filmezett. Érdekes megjegyzés volt bajtársam részéről, amikor a felvételen üdvözlésképpen, két másik bajtárs szájuk egymás arcához érintésével köszöntötte egymást: "Milyen rasszista, fasiszta cselekedet!". Na de a tárgyaló teremben nem illik röhögni ... így utólag élveztem ki a helyzet komikumát, főleg amikor a tárgyaló teremből kilépve elmosolyodtunk a kint levők üdvözlése képen és a csendőrség képviselője minden porcikájában reszketve, nagy dirr-durr közepette "elhúzott". Ekkor jegyezte meg egy jelenlevő, tudva, hogy mennyi "zöldséget" összehordott az éppen távozó személy, utalva az elmúlt nap (vasárnap) eseményeire: "Nyírő Józsefet már egyúttal miért nem keverte bele? Most úgy is ő a téma." ... Még annyit csak, hogy az egyáltalán nem tisztelt csendőrségi tanácsadó kérését, amely szerint hamis tanúzásért kéri, hogy eljárás alá vonjanak, még a bírónő sem vette komolyan.

2012. május 17., csütörtök

Hangosak a hágók

Megint zúgnak a Kárpátok,
Román csizmáktól hangosak a hágok.
Ősi földünkön masíroznak,
Lábbal tipornak, aláznak, csúfolkodnak.

Újra sírnak a szent bércek,
Mi magyar sólymoknak adott fészket,
Büszke székelyek lakta hegyek,
Hol őseink hajtották le ősz fejeiket.

Hol vagy magyar; most miért hallgatsz?
Hisz őseidnek fejfáját a román tapossa,
Miért bújsz oly gyáván a sarokba,
Fogj fegyvert és állj az első sorokba!

Ne hallgass tovább, hanem kiálts az égbe,
Hadd hallja a világ ezt a szégyent,
Ne hagyd, hogy tiporják a magyar igazságot,
Ne hagyd, hogy megint vértől ússzanak a hágók!

2011. December havában. 2.-án Nyikos Tibor

2012. május 11., péntek

Mi történt december elsején Csíkszeredában? (a rendőrség törvényellenesen hallgat)

Már legalább 5-ször telt le a 30 napos határidő, mely idő alatt választ kellett volna kapjak a benyújtott közérdekű információ kérésemre azzal kapcsolatosan, hogy mi is történt szerintük Csíkszeredában 2011. december elsején. Szóval a rendőrség sz..ik magasról az állampolgárok kéréseire. Szép?! Ennek megint utánajárás lesz a vége ... Tavaly próbáltam finomabb húron pendülni a december elsejét illetően, nem mentem Kolozsvárra, nem mentem a csíkszeredai ünnepségek közelébe, mert sejtettem, hogy rövid lenne az ott tartózkodásom, ha egyáltalán a közelbe engednének. Nem tartom magam túl fontos tényezőnek ebben az eseménysorozatban, amelynek lassan megmaradásunk és jogaink lesznek a sürgős céljai, de azért biztosan figyeltek pár embert ... Apropó, Csíkszeredában december elsején masírozhat az Új Jobboldal, de én Kolozsváron egy uzsonnát sem ehetek meg anélkül, hogy elvinnénk és jó borsosan megfizettetnék az evést. Most meg azt hallom, hogy első fokon a bíróság jóvá hagyta a büntetést. Várom az indoklást, hogy mit is követtem el azzal az éhségcsillapító megmozdulásommal ... Vajon csak nekem az az érzésem, hogy a világunk kezd a józan ész tetejére állni? Az EU pedofil képviselői oktatják Orbán Viktort és a magyarokat erkölcsre? Na nem már ... !!! Nem mintha Orbán Viktor annyira kedvelném, de nagyon feszegetik egyesek mostanában a pofonos láda fedelét. Csak éppen nehogy felpattanjon véletlenül ... Isten áldjon vagy verjen mindenkit érdemei szerint!